Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- masło, do natłuszczenia formy
- migdały, w płatkach, do wysypania formy
- 250 - 300 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
- 3 jajka, rozm. L
- 350 g masy marcepanowej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 30 g mąki pszennej
-
30
g skrobi kukurydzianej
oder 30 g skrobi ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta cynamonu, mielonego
- cukier puder, do oprószenia ciasta
- Nährwerte
- pro 1 kawałek
- Kalorien
- 568.2 kJ / 135.8 kcal
- Protein
- 3.5 g
- Kohlenhydrate
- 15.8 g
- Fett
- 7 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 0.9 g
- Ballaststoff
- 1.6 g
- Natrium
- 37.7 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Świąteczne ciasto z bakaliami
4u. 10min
Ciasto miodowe z czerwoną pomarańczą
2u.
Ciasto orzechowe
1h 40min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13h 25min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5h 40min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1h 35min
Ciasto frangipane
1u. 45min
Ciasto migdałowe z Santiago
1h 30 min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2h 20 min
Ciasto z jabłkami (bez cukru)
1h 25min
Ciasto z jabłkami
1u. 20min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1h 10min