Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 200 g żurawiny, suszonej
- woda, ciepła, do namoczenia żurawiny
- 100 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 20 g oliwy z oliwek
- 30 - 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 40 g czerwonego octu winnego
- 2 szczypty cynamonu, mielonego
- 1 łyżka skórki otartej z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek
- 100 g wody
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 2 szczypty soli
- Nährwerte
- pro 1 Cały przepis
- Kalorien
- 4097 kJ / 979 kcal
- Protein
- 2 g
- Kohlenhydrate
- 204 g
- Fett
- 23 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 3 g
- Ballaststoff
- 13.5 g
- Natrium
- 596 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25h 20min
Konfitura jagodowa z anyżem
1h 10 min
Orientalny chutney z moreli
1 Std. 30 Min
Sos gruszkowy z chrzanem i borówkami
20 Min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25 Min
Perliczki pieczone z jałowcem
2h
Sos cumberland
15min
Pâté z kurzych wątróbek
3 Std. 30 Min
Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami
8 Std. 35 Min
Pasztet
3h
Pasztet z kaczki z żurawiną
2h 15min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1 Std. 40 Min