Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
-
80
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
oder 80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki - 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 200 - 250 g kurek, świeżych, oczyszczonych
- 250 g ryżu do risotto, np. arborio
- 80 g białego wina, wytrawnego
- 560 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
oder 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- natka pietruszki, świeża, świeża, posiekana, do posypania
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 1759.1 kJ / 420.4 kcal
- Protein
- 12.6 g
- Kohlenhydrate
- 57.2 g
- Fett
- 14 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Risotto z burakami i balsamico
40 dk
Risotto z boczkiem i cukinią
40 dk
Risotto z boczniakami i szampanem
35 dk
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 Min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 dk
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 dk
Risotto z grzybami
1 Std. 5 Min
Risotto z cukinii
45 Min
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 dk
Risotto szparagowe
20 Min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 Min