Geräte und Zubehör
Blueberry, almond and fennel jam tart
Zubereitung 30 Min
Gesamt 3 Std. 10 Min
8 portions
Zutaten
Fennel jam
-
fennel trimmed and cut into pieces300 g
-
sugar150 g
-
blueberries50 g
-
orange 50 g juice and zested (reserved for pastry and garnish)1
Sweet Pastry
-
plain flour plus extra to dust300 g
-
icing sugar30 g
-
fennel seeds toasted1 tsp
-
unsalted butter chilled and cut into pieces150 g
-
sea salt1 pinch
-
egg yolks2
-
cold water30 g
Frangipane
-
unsalted butter softened150 g
-
caster sugar150 g
-
vanilla pod split lengthways, seeds scraped1
-
eggs lightly beaten2
-
egg yolk1
-
almond meal (see Tip)220 g
-
plain flour50 g
Tart
-
fresh blueberries300 g
-
fresh lemon thyme leaves only3 sprigs
-
fennel seeds toasted and crushed1 pinch
-
lemon zest only½
-
crème fraîche or thickened cream, to serve
-
honey to serve (optional)
Schwierigkeitsgrad
medium
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
60.4 mg
Protein
14.2 g
Kalorien
3480.9 kJ /
832 kcal
Fett
47.4 g
Ballaststoff
7.8 g
Gesättigte Fettsäuren
21.3 g
Kohlenhydrate
93.2 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Darren Robertson
6 Rezepte
Australien und Neuseeland
Australien und Neuseeland
Das könnte dir auch gefallen
Little citrus puddings (Diabetes)
24 Std. 30 Min
Sambhar (Vegetable Dhall)
Keine Bewertungen
Chilli chocolate truffle cake
Keine Bewertungen
Beef Rendang
1 Std. 35 Min
Wasabi mayonnaise
10 Min
Chocolate lava pudding
40 Min
Lemon meringue tarts
25 Std. 30 Min
Pickled vegetables
745 Std.
Citrus dust
4 Std. 10 Min
Crêpes
1 Std. 15 Min
Hoi sin sauce
15 Min
Traditional French vanilla canelé
49 Std. 5 Min