Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Fennel jam
- 300 g fennel, trimmed and cut into pieces
- 150 g sugar
- 50 g blueberries
- 1 orange, 50 g juice and zested (reserved for pastry and garnish)
Sweet Pastry
- 300 g plain flour, plus extra to dust
- 30 g icing sugar
- 1 tsp fennel seeds, toasted
- 150 g unsalted butter, chilled and cut into pieces
- 1 pinch sea salt
- 2 egg yolks
- 30 g cold water
Frangipane
- 150 g unsalted butter, softened
- 150 g caster sugar
- 1 vanilla pod, split lengthways, seeds scraped
- 1 egg yolk
- 220 g almond meal (see Tip)
- 2 eggs, lightly beaten
- 50 g plain flour
Tart
- 300 g fresh blueberries
- 5 sprigs fresh lemon thyme, leaves only
- 1 pinch fennel seeds, toasted and crushed
- ½ lemon, zest only
- crème fraîche or thickened cream, to serve
- honey, to serve (optional)
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Kalorien
- 3480.9 kJ / 832 kcal
- Protein
- 14.2 g
- Kohlenhydrate
- 93.2 g
- Fett
- 47.4 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 21.3 g
- Ballaststoff
- 7.8 g
- Natrium
- 60.4 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Quick chicken tikka masala
35 Min
Shredded chicken noodle salad with green miso (Diabetes)
35 Min
Sous vide steak with bean puree and chimichurri (Diabetes, TM6)
2h 10min
Orange and vanilla canelé (non-alcoholic)
49 Std. 5 Min
Singapore style noodles (Thermomix® Cutter, TM6)
40min
Paris–Brest with praline cream
26 godz.
Whipped brie with fruit and nut caramel crunch
30min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter)
5 min
Basic nut butter
30min
DIY pizza pockets
1h 50 min
The best ricotta gnocchi
3 godz. 45 min
Coconut poached chicken salad (Thermomix® Cutter, TM6)
45min