Curry laksa

Curry laksa

Keine Bewertungen
Zubereitung 20 Min
Gesamt 45 Min
4 portioner

Zutaten

  • torkade risnudlar
    150 g
  • färsk ingefära skalad
    3 cm
  • vitlöksklyftor
    2
  • schalottenlök
    1
  • färska chilifrukter i halvor (se tips)
    1 - 2
  • färsk koriander rot och stjälkar (se tips)
    4 kvistar
  • sesamolja
    1 msk
  • laksa paste (ca 220 g - se tips)
    1 burk
  • kycklingbuljongpasta (se tips)
    2 tsk
  • vatten
    400 g
  • ägg
    4
  • baby-pak choi i bitar (4-5 cm)
    6 stjälkar
  • filé av vit fisk i bitar (4 cm)
    200 - 250 g
  • kokosmjölk
    400 g
  • färska kaffir limeblad
    2
  • skinn- och benfria kycklinglår i bitar (4 cm)
    2
  • kokat vatten
  • fisksås efter smak
  • limesaft efter smak
  • skalade råa räkor
    200 - 250 g
  • vårlökar i tunna skivor för garnering
    2
  • krispig, stekt schalottenlök för garnering
    2 - 4 matskedar
  • färska böngroddar för garnering
    100 g
  • färska korianderblad för garnering
  • lime i fjärdedelar, för servering
    1

Schwierigkeitsgrad

einfach


Nährwerte pro 1 portion

Natrium 2094.3 mg
Protein 54 g
Kalorien 2874 kJ / 684.3 kcal
Fett 35 g
Ballaststoff 6 g
Gesättigte Fettsäuren 16.7 g
Kohlenhydrate 36.5 g

Gefällt dir, was du siehst?

Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!

Registriere dich jetzt und erhalte ein kostenloses 30-Tage Abo. Tauche ein in die kulinarische Welt von Cookidoo® - ohne jegliche Verpflichtung.

Kostenlos registrieren Weitere Informationen


Das könnte dir auch gefallen

Alle anzeigen