Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 4 sprigs fresh coriander, roughly chopped
- 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- 120 g onions, cut into quarters
- 500 g lamb shoulder meat, cut into pieces (4 cm)
- 3 tsp salt
- ½ tsp freshly ground black pepper, adjust to taste
- 60 g olive oil
- 150 g carrots
- 80 g turnips
- 200 g courgettes
- 300 g couscous, medium
- 850 g water
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground ginger
- 100 g raisins
- 260 g canned chickpeas, drained
- 1 pinch saffron powder
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Kalorien
- 3527 kJ / 843 kcal
- Protein
- 42 g
- Kohlenhydrate
- 104 g
- Fett
- 28 g
Alternative Rezepte
Menu with vegetable velouté, chicken with mustard sauce and steamed vegetables
45min
Lentil puree (moujadarra)
1 Std. 25 Min
Lamb meatballs in spicy tomato sauce (lamb kofta)
1h 5min
Chicken with couscous and saffron
1h 15min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1 Std. 25 Min
Meatballs in a rich tomato sauce (daoud basha)
1h
Chicken with tomato sauce
1h
Chicken with bulgur and vegetables
3 Std. 5 Min
Chicken tagine with honey and prunes
40min
Chicken skewers with cumin rice and warm vegetable salad
2h
Couscous with chicken, lamb and spicy sausages
1h 10min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 godz. 30 min