Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 600 g selera, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 120 g selera naciowego, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 200 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 25 g masła
- 800 g wody
-
1 ½
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
oder 1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej - 250 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 1 łyżeczka soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 359 kJ / 86 kcal
- Protein
- 2 g
- Kohlenhydrate
- 13 g
- Fett
- 4 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 2 g
- Ballaststoff
- 4 g
- Natrium
- 492 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Zupa jabłkowo-selerowa
40min
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
45min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1h 30min
Zupa krem z jarmużu
30min
Zupa krem z porów
30min
Zupa selerowo-gruszkowa
50min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 menit
Zupa krem z pora z serem
30min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30min
Zupa z białych warzyw
45min
Zupa selerowa aksamitna
25 min