Kompatible Versionen
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 500 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
- 600 g ziemniaków, pokrojonych w 3 cm kostkę
- 200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej
- 8 - 16 plastrów boczku, tłustego, w plastrach (100 g), wędzonego, pokrojonego w 1-2 mm plastry
- 80 - 100 g masła, niesolonego
-
1 - 2
łyżeczki tymianku, świeżego
oder 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 1596 kJ / 382 kcal
- Protein
- 8 g
- Kohlenhydrate
- 26 g
- Fett
- 26 g
- Ballaststoff
- 2.8 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Warzywa gotowane na parze
35 dk
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25 Min
Ratatouille z bobem
1sa
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40 dk
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 Min
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
1sa
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
25 Min
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55 Min
Gotowanie na parze kukurydzy w kolbach
25 Min
Ziemniaki z fasolką, szynką i sosem berneńskim
1sa
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50 Min
Kalafior z purée z groszku
40 dk