Muhamara dip

Muhamara dip

4.8 32 Bewertungen
Vorbereitung 5 Min
Gesamt 5 Min
450 g

Zutaten

  • extra virgin olive oil plus extra for drizzling
    100 g
  • bread in pieces
    40 g
  • red pointed peppers roasted, cut into pieces, skin and seeds removed (see tip)
    350 g
    350 g fresh Aleppo peppers, roasted, cut into pieces, skin and seeds removed (see tip)
  • garlic cloves
    2 - 4
  • shelled walnuts
    75 g
  • pomegranate molasses
    2 tbsp
  • lemon juice, freshly squeezed adjust to taste
    1 tsp
  • ground cumin
    ½ tsp
  • ground paprika
    ½ tsp
  • ground cayenne pepper
    ¼ tsp
  • Aleppo pepper flakes (optional)
    1 tsp
    1 tsp dried chilli flakes
  • salt adjust to taste
    ½ tsp
  • fresh parsley or mint leaves, to garnish

Nährwerte pro 450 g

Kalorien 1886 kcal / 7891 kJ
Protein 18.1 g
Fett 172.6 g
Kohlenhydrate 65 g

Gefällt dir, was du siehst?

Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!

Registriere dich jetzt und erhalte ein kostenloses 30-Tage Abo. Tauche ein in die kulinarische die Welt von Cookidoo® - ohne jegliche Verpflichtung.

Kostenlos registrieren Weitere Informationen


Das könnte dir auch gefallen