Kompatible Versionen
Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Gehaktballen en saus
- extra vergine olijfolie, om in te vetten
- 100 g ui, in vier gesneden
- 3 teentjes knoflook
- 500 g rundergehakt, in stukken
- 500 g varkensgehakt, in stukken
- 60 g lichte room (ong. 18% vet)
- 2 snuifje zeezout
- 2 snuifje gemalen zwarte peper
- 800 g tomatenblokjes uit blik
- 70 g tomatenpuree
- 40 g olijfolie
Parmezaanse polenta
- 100 g Parmezaanse kaas, in stukken (2 cm)
- 3 teentjes knoflook
- 20 g olijfolie
- 1000 g volle melk
- 100 g polenta
- 100 g gezouten boter, in blokjes (2 cm)
- 2 snuifjes zeezout
- olijfolie, en wat extra om te garneren
- verse peterseliebladeren, om te garneren
- Nährwerte
- pro 1 portie
- Kalorien
- 3732 kJ / 32 kcal
- Protein
- 46 g
- Kohlenhydrate
- 32 g
- Fett
- 65 g
- Ballaststoff
- 4 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Vleesballetjes met tomatensaus
45 Min
Volkoren hamburgerbroodjes
2h 50min
Halloween voeten gehaktbrood
1 Std. 30 Min
Schotel met kip, paprika en seizoensgroenten
1 Std. 20 Min
Gehaktballen in tomatensaus
3 Std. 40 Min
Ijs van chocolademousse
3 Std.
Quenelles met waterkerssaus
2 Std. 45 Min
Gestoofde paddenstoelen met paprika
25 Min
Kipballetjes in tomatensaus met spaghetti
1 Std.
Tomatensaus
40 Min
Japanse kip curry
55min
Balletjes in Spaanse saus
55min