Geräte und Zubehör
Middle Eastern Aubergine Pies
Zubereitung 40 Min
Gesamt 2 Std.
4 portions
Zutaten
-
10 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast1 tsp
-
sugar1 tsp
-
water125 g
-
olive oil plus 3 Tbsp and extra for greasing50 g
-
strong white bread flour250 g
-
ras el hanout21 Tbsp
-
fine sea salt2 ½ tsp
-
aubergines diced (3-4 cm)700 - 800 g
-
ground black pepper to taste
-
preserved lemons halved, deseeded, to taste1 - 2
-
garlic clove1
-
fresh parsley leaves10 g
-
pitted black olives50 g
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
tomato purée1 Tbsp
-
dried chilli flakes (optional)1 pinch
-
ground cinnamon½ tsp
-
ground ginger½ tsp
-
ground cumin½ tsp
-
smoked paprika½ tsp
-
pistachio nuts, unsalted, shelled for sprinkling2 Tbsp
Schwierigkeitsgrad
medium
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
2640 mg
Protein
13 g
Kalorien
2541 kJ /
608 kcal
Fett
33 g
Gesättigte Fettsäuren
5 g
Kohlenhydrate
58 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Savoury
58 Rezepte
Vereinigtes Königreich und Irland
Vereinigtes Königreich und Irland
Das könnte dir auch gefallen
Butterbean and Feta Burgers
1h 30min
Beetroot Harissa Falafel; Sumac-spiced Houmous; Tomato Pomegranate Salad with Perfect Pitta
1h 20min
Cauliflower Pithivier in Gluten-free Cheddar Puff Pastry
2h 10min
Root Vegetable Gratin
1h
Lentil Moussaka
3h 30min
Pea and Courgette Tarts
1h
Iranian Vegetable Stew
1h 30min
Moroccan Chickpea and Halloumi Pie
1h 5min
Pearl Barley and White Bean Stew
1h
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Mediterranean Courgette Fritters and Salsa
30min
Mulligatawny Soup
35min