
Geräte und Zubehör
Beetroot Harissa Falafel; Sumac-spiced Houmous; Tomato Pomegranate Salad with Perfect Pitta
Vorbereitung 15 Min
Gesamt 1 Std. 20 Min
6 portions
Zutaten
Chickpeas
-
dried chickpeas200 g
-
water for soaking
Pitta Bread
-
dried instant yeast1 tsp
-
water270 g
-
sugar1 tsp
-
strong white bread flour500 g
-
salt2 tsp
-
olive oil plus extra for greasing1 tsp
Houmous
-
garlic cloves2
-
tinned chickpeas rinsed, drained (1 x 400 g tin)240 g
-
tahini40 g
-
olive oil60 g
-
lemon juice30 g
-
sumac3 tsp
-
salt½ tsp
-
sumac for sprinkling
Falafel
-
raw beetroot peeled, cut in pieces (4 cm)300 g
-
onions quartered150 g
-
olive oil10 g
-
ground cumin2 tsp
Tomato Salad and Falafel
-
fresh mint leaves60 g
-
blanched almonds30 g
-
olive oil plus 6 Tbsp30 g
-
red wine vinegar15 g
-
sugar1 tsp
-
salt2 ½ tsp
-
breadcrumbs70 g
-
tahini1 Tbsp
Finalisation
-
cherry tomatoes halved300 g
-
pomegranate seeds70 g
Nährwerte pro 1 portion
Kalorien
951 kcal /
3979 kJ
Protein
26 g
Fett
46 g
Kohlenhydrate
113 g
Ballaststoff
14 g
Gesättigte Fettsäuren
6 g
Natrium
2206 mg
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in

Plant-based Party
8 Rezepte
Vereinigtes Königreich und Irland
Vereinigtes Königreich und Irland
Das könnte dir auch gefallen
Coconut Dhal
20 Min
Root Vegetable Korma with Basmati Rice; Garlic Naan Bread and Pickled Red Onions
1 Std. 35 Min
Baby-friendly Potato, Spinach and Pea Curry with Chapatis
1 Std. 25 Min
Sweet Potato and Butter Bean Falafel Flatbreads with Broad Bean Houmous
50 Min
Vegetarian Chilli
35 Min
Beetroot Rosti with Smoked Salmon and Herb Crème Fraîche
25 Min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 Min
Mini Falafel with Beetroot Houmous
20 Min
Coconut and Spinach Dahl
50 Min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 Min
Crispy Smashed Jersey Royals with Salsa Verde
1 Std. 15 Min
Best Basic Houmous
5 Min