Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 10 g oleju
- 300 g kiełbasy (śląskiej, głogowskiej, podwawelskiej), pokrojonej w 0,5 cm plastry
- 600 g kapusty kiszonej, odciśniętej, pokrojonej na mniejsze kawałki
- 1000 g wody
- 20 g koncentratu pomidorowego (optional)
- 10 g grzybów, suszonych, np. podgrzybków
- 2 liście laurowe, suszone
- 5 owoców jałowca
- 1 łyżeczka kminku
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- 1 ½ łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g ziemniaków, pokrojonych w 2,5-3 cm kostkę
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 866.9 kJ / 207.1 kcal
- Protein
- 12.8 g
- Kohlenhydrate
- 20.6 g
- Fett
- 9.7 g
- Ballaststoff
- 4.5 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Wigilijna kapusta z grochem
2h 20min
Bigos
1 Std. 30 Min
Bigos podhalański
1h 40min
Kapuśniak kaszubski
45 Min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 Std. 30 Min
Kotlety mielone
30 menit
Fasolka po bretońsku na szybko
35 Min
Łazanki
1j
Barszcz biały wielkanocny
1j 10 menit
Gulasz warzywny z ziemniakami i kiełbasą
1j
Fasolka po bretońsku
13h 30min
Leczo z kiełbasą i ryżem
55 Min