Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde

Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde

4.4 68 Bewertungen
Vorbereitung 20 Min
Gesamt 1 Std. 30 Min
4 portions

Zutaten

Roasted Roots
  • raw beetroots (approx. 4 medium), peeled, quartered
    500 g
  • Jerusalem artichokes peeled, halved or quartered if large
    500 g
  • water
    40 g
  • red wine vinegar
    40 g
  • olive oil
    20 g
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
Salsa Verde
  • pickled capers drained
    30 g
  • cornichons drained
    45 g
  • fresh mint leaves
    5 g
  • fresh parsley leaves
    15 g
  • fresh basil leaves
    5 g
  • olive oil
    65 g
  • lemon juice, freshly squeezed
    15 g
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
Lentils
  • garlic cloves
    3
  • dried Puy lentils
    200 g
  • tinned chopped tomatoes
    200 g
  • water
    300 g
  • bay leaf
    1
  • fresh thyme
    6 sprigs
  • vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled (see tip)
    ½
    ½ tsp vegetable stock paste, homemade
  • olive oil
    5 g
  • red wine vinegar
    5 g
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • watercress
    80 g

Nährwerte pro 1 portion

Kalorien 611 kcal / 2546 kJ
Protein 19 g
Fett 36 g
Kohlenhydrate 48 g
Gesättigte Fettsäuren 5 g
Natrium 1136 mg

Gefällt dir, was du siehst?

Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!

Registriere dich jetzt und erhalte ein kostenloses 30-Tage Abo. Tauche ein in die kulinarische die Welt von Cookidoo® - ohne jegliche Verpflichtung.

Kostenlos registrieren Weitere Informationen


Das könnte dir auch gefallen