Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 300 g ziemniaków, pokrojonych na 4 cm kawałki
- 250 g batatów, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 250 g korzenia pietruszki, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 250 g mleka
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki czosnku, granulowanego (optional)
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 729.8 kJ / 174.3 kcal
- Protein
- 4.2 g
- Kohlenhydrate
- 24.3 g
- Fett
- 8 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 5 g
- Ballaststoff
- 4.1 g
- Natrium
- 303.2 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2h 20 min
Purée z warzyw korzeniowych
45 Min
Purée z kalafiora i selera
40 Min
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40 Min
Purée z marchewki i pieczonej papryki konserwowej
30min
Zupa krem z kopru włoskiego i marchewki
40 Min
Zupa krem z zielonych szparagów
30min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 Min
Purée z batatów (dla dzieci)
1 Std.
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 Min
Zupa krem z krewetek
45 Min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 Min