Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 300 g ziemniaków, pokrojonych na 4 cm kawałki
- 250 g batatów, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 250 g korzenia pietruszki, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 250 g mleka
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki czosnku, granulowanego (optional)
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 729.8 kJ / 174.3 kcal
- Protein
- 4.2 g
- Kohlenhydrate
- 24.3 g
- Fett
- 8 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 5 g
- Ballaststoff
- 4.1 g
- Natrium
- 303.2 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Sos holenderski – 250 ml
15 Min
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40 min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 min
Purée dyniowe z ziemniakami i pomarańczą
35 min
Purée z warzyw korzeniowych
45 Min
Purée z kalafiora i selera
40 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 Min
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45 Min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 min
Purée z marchewki i pieczonej papryki konserwowej
30 Min
Gotowanie na parze selera naciowego (200-400 g)
30 Min
Zupa krem z kopru włoskiego i marchewki
40 min