Geräte und Zubehör
Lax- och basmatiris med dill- och gräddsås
Zubereitung 15 Min
Gesamt 40 Min
4 portioner
Zutaten
-
vatten1000 g
-
fint havssalt1 ½ tsk
-
olivolja20 g
-
basmatiris250 g
-
frysta laxfiléer, skinnfria, (à ca 125 g)färska laxfiléer, skinnfria (à ca 125 g)4
-
malen svartpeppar¼ tsk
-
lök i kvartar60 g
-
vitlöksklyfta1
-
osaltat smör tärnat10 g
-
vispgrädde 40 % fetthalt (se tips)400 g
-
2 rågad tsk grönsaksbuljongpasta, smuladegrönsaksbuljongtärningar (för 0,5 l) smulade2
-
tomatpuré1 ½ msk
-
1 tsk torkad dill, endast bladen, hackadefärsk dill endast bladen, hackade2 kvistar
-
torkade chiliflakes (optional) efter smak1 - 2 nypor
-
majsmjöl (stärkelse)1 tsk
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Protein
34 g
Kalorien
3569 kJ /
853 kcal
Fett
55 g
Ballaststoff
2 g
Kohlenhydrate
53 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
10 lättlagade laxrätter
10 Rezepte
International
International
Das könnte dir auch gefallen
Laxburgare med parmesanzucchini
Keine Bewertungen
Torsk i tomatsås
1 Std.
Fisktacos med coleslaw
25 Min
Asiatisk ångad laxsida
Keine Bewertungen
Curry laksa
Keine Bewertungen
Fisktacos med japansk majonnäs
Keine Bewertungen
Poké bowl med tonfisk
1 Std.
Krämig svamprisotto med räkor
1 Std.
Thaisallad med jordnötsdressing
30 Min
Räkor i chili och vitlök
Keine Bewertungen
Avokado med ägg och laxtartar
Keine Bewertungen
Sous-vide lax
Keine Bewertungen