Inbakad lax med citronrisotto

Inbakad lax med citronrisotto

5.0 2 Bewertung
Zubereitung 25 Min
Gesamt 45 Min
6 portioner

Zutaten

Smördeg med laxfyllning
  • smördeg (se tips)
    275 g
  • lök halverad
    30 g
  • vitlöksklyfta
    1
  • osaltat smör
    10 g
  • grädde, min. 30 % fetthalt (se tips)
    50 g
  • färskost med örter
    250 g
  • saft av citron, nypressad (optional) efter smak
    10 - 20 g
  • färsk dill endast bladen
    2 kvistar
  • fint havssalt
    1 nypa
  • malen svartpeppar
    1 nypa
  • färska laxfiléer, skinnfria tunna, skurna i lagom stora bitar
    200 g
  • rökt lax skuren i lagom stora bitar
    150 g
  • äggula från medelstort ägg, för pensling
    1
Citronrisotto
  • parmesanost i bitar (2 cm)
    50 g
  • lök i kvartar
    50 g
  • olivolja
    10 g
  • osaltat smör tärnat
    40 g
  • risottoris, valfri sort (t.ex. carnaroli, arborio), 10-15 minuter koktid (se tips)
    320 g
  • vitt vin, torrt
    40 g
  • vatten
    740 g
  • saft av citron
    100 g
  • grönsaksbuljongtärning (för 0,5 l) smulad
    1
    1 rågad tsk grönsaksbuljongpasta
  • fint havssalt
    ½ tsk
  • citroner endast finrivet skal
    2
  • svartpeppar, malen
    ¼ tsk

Schwierigkeitsgrad

einfach


Nährwerte pro 1 portion

Protein 25 g
Kalorien 3206 kJ / 763 kcal
Fett 45 g
Ballaststoff 2 g
Kohlenhydrate 62 g

Gefällt dir, was du siehst?

Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!

Registriere dich jetzt und erhalte ein kostenloses 30-Tage Abo. Tauche ein in die kulinarische Welt von Cookidoo® - ohne jegliche Verpflichtung.

Kostenlos registrieren Weitere Informationen


Das könnte dir auch gefallen

Alle anzeigen