![Prawn and chicken laksa Prawn and chicken laksa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CA1151F6-0E51-4502-87F1-29A5F4CD7BAF/Derivates/0F9A9D0A-91CE-4D13-A579-79D184819212.jpg)
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 4 garlic cloves
- 8 macadamia nuts
- 1 - 2 fresh bird's eye chillies, trimmed and deseeded if preferred, plus extra for garnishing
- 1 tsp curry powder
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cumin
- 2 sprigs fresh coriander, leaves, roots and stems (see Tips), plus extra for garnishing
- 1 tsp shrimp paste
- 450 g coconut milk
- 20 g butter
- 150 g water
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 8 fresh kaffir lime leaves, bruised
- 1 tsp fish sauce
- 2 tsp lime juice
- ¼ tsp sea salt, to taste
- 200 g dried rice noodles (approx. 3 mm wide)
- 200 g skinless chicken thigh fillets, cut into cubes (2 cm)
- 300 g peeled raw prawns
- 180 g bok choy, cut into pieces
- 100 g bean sprouts, for garnishing
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Kalorien
- 2138 kJ / 509.1 kcal
- Protein
- 29.5 g
- Kohlenhydrate
- 16.1 g
- Fett
- 35.9 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 21.3 g
- Ballaststoff
- 4.7 g
- Natrium
- 1071.8 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Curry laksa
45 min
Thai beef salad
1h 15min
Lamb korma
4h
Thai red curry paste
15min
Beef rendang
6h 20min
Thai green curry paste
10min
Quick massaman beef curry
40 мин.
Coconut fish curry
1 godz. 10 min
Thai red chicken curry
30 min
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 min
Thai green chicken curry
30 min