Kompatible Versionen
Loaded chickpea masala with spelt chapatis (Diabetes)
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Chapatis
- 150 g white spelt flour
- 60 g warm water
- 15 g extra virgin olive oil
- ¼ tsp sea salt
Chickpea masala
- 200 g onion, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 20 g fresh ginger, peeled
- 15 g extra virgin olive oil
- 2 tsp yellow mustard seeds
- 2 tsp garam masala (see Tip)
- 1 tsp ground coriander
- ½ tsp ground turmeric
- ¼ tsp cayenne pepper
- 400 g canned diced tomatoes, no added salt
- 160 g reduced-fat coconut milk
- 80 g water
- 650 g cauliflower, cut into florets
- 400 g canned chickpeas, no-added salt, rinsed and drained
- spelt flour, to dust
- 250 g fresh baby spinach leaves
- 95 g natural yoghurt, high protein (see Tip)
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- ground black pepper, to taste
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Kalorien
- 1820 kJ / 435 kcal
- Protein
- 20.3 g
- Kohlenhydrate
- 50 g
- Fett
- 14.8 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 5.3 g
- Ballaststoff
- 12.8 g
- Natrium
- 310 mg
Alternative Rezepte
All-in-one creamy vegetable pasta (Diabetes)
40min
Creamy vegetable rice
25min
Mushroom and ricotta cannelloni (Diabetes)
1h
Veggie & bean grain-free wraps (Thermomix® Cutter)
35min
Chhole (chickpea curry) and rice
45min
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30min
Vegetarian chilli
35min
Sweet potato korma with crispy potato skins
55 Min
Potato and green pea curry
50min
Black bean chilli with guacamole and "corn chips" (Diabetes)
55 Min
Spinach and paneer curry (Diabetes)
50min
Chunky vegetable barley soup with seed pesto bread twist
1h 40min