Kompatible Versionen
Massaman Curry with Jasmine Rice
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp coriander seeds
- 10 cloves
- 2 tsp dried fennel seeds
- 4 banana shallots, halved
- 4 garlic cloves
- 2 stalks fresh lemon grass, white part only, cut in pieces (1 cm)
- 25 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 10 g vegetable oil
- 2 fresh green chillies, halved, deseeded if desired
- 30 g fresh coriander, stalks, cut in pieces plus leaves, for garnishing
-
3
fresh makrut lime leaves
oder makrut lime leaves - 250 g jasmine rice
- 1200 g water, plus 400 g boiling
- 400 g coconut milk
- 400 g sweet potatoes, peeled, diced (4 cm)
- 150 g red pepper (approx. 1 large pepper), cut in pieces (3 cm)
- 1 Tbsp tamarind paste
- 2 bay leaves
- ½ tsp ground cinnamon
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade (see tip)
oder 1 heaped tsp vegetable stock cube (for 0.5 l) (see tip) - 1 tsp fine sea salt
- 150 g green beans, trimmed, halved
- 250 g cauliflower florets
- 1 lime, cut in wedges, for serving
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Kalorien
- 2886.9 kJ / 690 kcal
- Protein
- 14.8 g
- Kohlenhydrate
- 109.3 g
- Fett
- 19.6 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 14.7 g
- Ballaststoff
- 14 g
- Natrium
- 709.3 mg
Alternative Rezepte
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2 Std. 5 Min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30min
Black Bean and Avocado Wrap
15min
Mushroom Wellington
2 Std. 20 Min
Pasta with Vegetable Ragout
45min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Vegetarian Chilli
35min
Vegan Lentil Lasagne
2 Std. 20 Min
Sweet Potato Curry
30min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min