Geräte und Zubehör
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
Zubereitung 55 Min
Gesamt 30 Std. 25 Min
12 portions
Zutaten
Botrytis soaked figs
-
botrytis semillon150 g
-
caster sugar70 g
-
vanilla bean cut into half lengthways, seeds scraped1
-
cinnamon quill1
-
star anise2
-
ground nutmeg2 pinches
-
dried figs150 g
Ricotta
-
full cream milk1800 g
-
white vinegar80 g
Shortcrust pastry
-
unsalted butter chilled and cut into pieces, plus extra for greasing100 g
-
plain flour230 g
-
salt1 pinch
-
icing sugar50 g
-
egg yolks3
Cheesecake filling
-
dark chocolate (70% cocoa) broken into pieces80 g
-
raw hazelnuts toasted40 g
-
cream cheese150 g
-
caster sugar100 g
-
sour cream100 g
-
eggs2
-
mixed peel40 g
-
brandy40 g
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
160.5 mg
Protein
11.2 g
Kalorien
2127.7 kJ /
508.5 kcal
Fett
25.4 g
Ballaststoff
2.8 g
Gesättigte Fettsäuren
12.1 g
Kohlenhydrate
55.6 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Focus on Ricotta
7 Rezepte
Australien und Neuseeland
Australien und Neuseeland
Das könnte dir auch gefallen
Torta caprese with raspberry jelly
2h
Pear and blue cheese salad with hazelnuts (Thermomix® Cutter, using modes)
Pas d’évaluation
Spiced labne with pumpkin and rocket salad
13h
Focaccia
2h 5min
Tiramisu
5h 20min
Heat-Treated Eggs
20min
Beetroot salad with raita dressing
35min
Sesame Bars
1h 15min
Bloody Maria
2h 45min
Gin and lime pie
3h 10min
Amaretto biscuits
30min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26h 10min