Geräte und Zubehör
Yellow curry sauce (Dandelion restaurant)
Zubereitung 10 Min
Gesamt 1 Std. 5 Min
8 portions
Zutaten
-
fresh lemongrass white part only, cut into pieces6 stalks
-
fresh turmeric peeled and cut into pieces80 g
-
fresh galangal peeled and cut into pieces100 g
-
makrut lime leaves20
-
vegetable oil100 g
-
Korean chilli paste (gochujang)20 g
-
ground turmeric1 ½ tsp
-
coconut cream1000 g
-
palm sugar40 g
-
coconut water600 g
-
fish sauce standard or vegan2 tsp
-
xanthan gum (see Tips)2 pinches
-
freshly squeezed lime juice40 g
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
337 mg
Protein
5.7 g
Kalorien
1986.5 kJ /
474.8 kcal
Fett
38.5 g
Ballaststoff
4.1 g
Gesättigte Fettsäuren
25.7 g
Kohlenhydrate
29.3 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenDas könnte dir auch gefallen
Creamy coconut chicken curry (open cooking)
30 Min
Thai red chicken curry and rice
40 Min
Thai pork with green mango salad (Diabetes)
45 Min
Ancho chilli bean bowl
1 Std.
Beef and cashew nut yellow curry
25 Min
Hearty minestrone with herb gremolata
40 Min
JJ's curry powder
30 Min
Slow-cooked lamb Madras
2 Std. 15 Min
Piri-piri spatchcock chicken
1 Std. 30 Min
Spiced red lentil and chicken soup (Diabetes)
30 Min
Salmon freekeh "nasi goreng" (Diabetes)
55 Min
Creamy "Cambodian" style fish curry
40 Min