![Curried lentils and steamed pumpkin Curried lentils and steamed pumpkin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/97DE6BEA-BBF6-40DF-AA6D-63B16FEC0BFB/Derivates/504CBF64-63AA-469A-B71A-5F9F43314D6E.jpg)
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 3 heaped tsp cumin seeds (10 g)
- 4 heaped tsp coriander seeds (10 g)
- 1 ½ tsp salt
- 30 g fresh coriander, plus extra to garnish
-
50
g fresh coconut flesh, cut into pieces (2-3 cm)
(optional)
oder 3 heaped tbsp grated coconut (15 g) (optional) - 80 g unsalted butter, cut into pieces
- 300 g brown onions, cut into pieces
- 2 garlic cloves
-
½ - ¾
tsp ground cayenne pepper
oder 1 - 2 fresh green chillies (6-8 cm long), deseeded, if preferred - 1000 - 1200 g butternut pumpkin, deseeded, cut into 8 pieces with skin on
- 300 g dried lentils (green or brown)
- 1000 g water
- 250 - 300 g preserved roasted red capsicums, cut into pieces (1-2 cm)
- 130 g crème fraîche (optional)
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Kalorien
- 1504 kJ / 358 kcal
- Protein
- 13 g
- Kohlenhydrate
- 33 g
- Fett
- 17 g
- Ballaststoff
- 10.3 g
Alternative Rezepte
Mexican chicken soup
30min
Spiced Moroccan lentil soup
40p
Spiced lentil vegetable soup
1h 30min
Tex-mex vegetable stew
1 Std. 15 Min
Indian spiced sweet potato soup
25 Min
Hearty lentil chilli
50 Min
Spicy cauliflower soup
20p
Vegetable chilli
50 Min
Pulse and pumpkin curry
30min
Chorizo and bean winter warmer
1h 30min
Hearty seven vegetable soup
30min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min