Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 20 g fresh coriander, roughly chopped
- 20 g fresh parsley, leaves only
- 2 - 3 garlic cloves
- 200 g onions, cut into quarters
- 30 g olive oil
- 1 tsp ground turmeric
- 2 tsp ground cumin
- ¼ tsp ground cayenne pepper, adjust to taste
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- 1 ½ tsp ground paprika
- 1 ¼ tsp ground ginger
- 200 g carrots, cut into pieces
- 150 g celery, cut into pieces
- 400 g canned crushed tomatoes
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 100 g dried green lentils, soaked for approx. 15 min, drained
- 400 g water
-
150
g canned chickpeas, drained, weight after draining
oder 150 g cooked chickpeas, drained, weight after draining -
2
tsp chicken stock paste, homemade
oder 2 chicken stock cubes (each for 0.5 l) - 1 lemon, juice (30 g) and zest
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Kalorien
- 1163 kJ / 278 kcal
- Protein
- 12.4 g
- Kohlenhydrate
- 34.7 g
- Fett
- 10 g
Alternative Rezepte
Bulghur and lentil soup
1h
Creamy carrot and lentil soup
35min
Eggplant and tomato breakfast hash with crispy tempeh
40min
Biscuits with date, pistachio and cardamom filling
1h
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Milk pudding (mouhallabieh)
15 Min
Spiced rice pudding (meghli)
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Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1h 10min
Cream of red pepper and ginger soup
50min
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
40min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35min