Geräte und Zubehör
Vegan moussaka
Zubereitung 15 Min
Gesamt 1 Std. 50 Min
6 portions
Zutaten
-
eggplant (approx. 500 g), cut into slices (0.5-1 cm thickness)1
-
salt for sprinkling
-
dried red lentils200 g
-
filtered water for soaking
Plant-based béchamel sauce
-
plant-based milk of choice500 g
-
gluten free cornflour50 g
-
vegan butter (see Tips)30 g
-
nutritional yeast (see Tips)2 tbsp
-
salt½ tsp
-
ground black pepper to taste
Lentil moussaka
-
extra virgin olive oil50 g
-
red onion cut into quarters1
-
garlic cloves3
-
red capsicum deseeded and cut into pieces1
-
carrot cut into pieces1
-
celery stalk cut into pieces1
-
canned tomatoes400 g
-
filtered water120 g
-
Vegetable stock paste (see Tips)1 tbsp
-
dried oregano1 tsp
-
ground nutmeg for sprinkling
-
salt2 tsp
-
ground black pepper½ tsp
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Protein
13.6 g
Kalorien
1499.6 kJ /
357.1 kcal
Fett
16.1 g
Ballaststoff
9 g
Kohlenhydrate
35.7 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Plant to Plate
120 Rezepte
Australien und Neuseeland
Australien und Neuseeland
Das könnte dir auch gefallen
Vegan walnut and black bean burger
4 Std. 40 Min
Buddha bowl with lentil falafel and pomegranate
24 Std. 50 Min
Sweet potato lasagne
1 Std. 20 Min
Mixed mushroom burgers
50 Min
Cashew cheddar cheese
3 Std. 10 Min
Savoury tofu quiche
1 Std. 30 Min
Tofu scramble
25 Min
Chilli con tempeh
20 Min
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1 Std. 10 Min
Hearty lentil chilli
50 Min
Tomato and lentil dahl
35 Min
Vegan gravy
40 Min