Portakallı Zencefil Soslu Ördek Göğsü, Patates Püresi ve Börülce

Portakallı Zencefil Soslu Ördek Göğsü, Patates Püresi ve Börülce

1.0 1 Bewertung
Zubereitung 35 Min
Gesamt 1 Std. 10 Min
2 porsiyon

Zutaten

  • soğan ikiye bölünmüş
    40 g
  • diş sarımsak
    1
  • taze zencefil soyulmuş, ince dilimlenmiş (2 mm)
    20 g
  • portakal marmeladı
    60 g
  • taze kekik yaprağı
    1 tutam
  • zeytinyağı
    20 g
  • balzamik sirke
    20 g
    20 g sherry sirkesi
  • porto şarabı
    50 g
    tatlı kırmızı şarap
  • su
    550 g
  • tuz
    1 tk
  • toz karabiber
    ½ tk
  • ördek göğsü, derisiz, kemiksiz (her biri yakl. 150-200 g) (bk. öneriler)
    2
    2 tavuk göğsü, derisiz, (her biri yakl 225 g), boydan ikiye kesilmiş
  • patates soyulmuş, parçalara bölünmüş (1 cm)
    350 g
  • toz tatlı kırmızı biber toz
    ½ tk
  • tereyağı
    30 g
  • süt
    120 g
  • taze börülce temizlenmiş, gerekiyorsa ikiye bölünmüş
    120 - 150 g

Schwierigkeitsgrad

medium


Nährwerte pro 1 porsiyon

Protein 43 g
Kalorien 3136 kJ / 750 kcal
Fett 33 g
Kohlenhydrate 60 g

Gefällt dir, was du siehst?

Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!

Registriere dich jetzt und erhalte ein kostenloses 30-Tage Abo. Tauche ein in die kulinarische Welt von Cookidoo® - ohne jegliche Verpflichtung.

Kostenlos registrieren Weitere Informationen


Das könnte dir auch gefallen