Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 400 g gruszek, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 400 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
- 50 g oliwy z oliwek
- 600 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
oder 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 100 g białego wina, wytrawnego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 250 g śmietany, 18% tłuszczu
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 1104 kJ / 264 kcal
- Protein
- 2 g
- Kohlenhydrate
- 12 g
- Fett
- 22 g
- Ballaststoff
- 3.7 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Zupa krem z wędzonym łososiem
20 min
Zupa krem z pomidorów i bananów
35 menit
Zupa jabłkowo-selerowa
40min
Zupa selerowa na białym winie z krewetkami
50min
Zupa krem z jarmużu
30min
Zupa marchewkowa z imbirem
50min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30min
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
40min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 menit
Krem z warzyw i gruszki z pulpetami z serem
45min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa selerowa aksamitna
25 min