Roast Chicken Dinner with Veg and Gravy
TM6 TM5 TM31

Roast Chicken Dinner with Veg and Gravy

4.3 (8 Bewertungen)

Zutaten

  • 10 g dried herbes de Provence, homemade (see tip)
  • 95 g unsalted butter, diced
  • 500 g water, plus enough to total 500 g liquid in gravy
  • 650 g floury potatoes (e.g. King Edward, Maris Piper), peeled, cut in pieces (approx. 5 cm)
  • 1 chicken, whole (1.2-1.4 kg)
  • 3 Tbsp olive oil
  • 1 ½ tsp fine sea salt
  • ½ tsp ground black pepper
  • 20 g plain flour
  • 1 heaped tsp chicken stock paste, homemade (see tip)
    oder 1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
  • 600 g frozen mixed vegetables

Nährwerte
pro 1 portion
Kalorien
5228.1 kJ / 1249.5 kcal
Protein
72.4 g
Kohlenhydrate
54.4 g
Fett
81.8 g
Gesättigte Fettsäuren
28.5 g
Ballaststoff
10.7 g
Natrium
1208.3 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und erhalte Zugriff auf Tausende köstliche Rezepte für deinen Thermomix®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte