Kompatible Versionen
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Prawn and fish balls
- olive oil, for greasing
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 6 sprigs fresh coriander (leaves and stems)
- ½ - 1 long red chilli, deseeded and cut into halves
- 3 dried shiitake mushrooms, cut into halves
- 400 g white fish fillets, cut into pieces (4-5 cm)
- 200 g raw prawns, peeled and deveined
- 230 g canned water chestnuts, drained
- 2 tbsp fried shallots
- 2 pinches ground white pepper
- 2 pinches sea salt
- 2 tsp soy sauce
Broth
- 300 - 400 g fresh ramen noodles
- 1500 g water
- 2 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 2 tbsp Chinese cooking wine
- 2 tbsp soy sauce
- ½ tsp sesame oil
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp raw sugar
- ¼ tsp shrimp paste (belachan)
- 1 star anise
- 200 g Asian greens (e.g. choy sum, bok choy), trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices, for garnishing
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Kalorien
- 860.2 kJ / 204.7 kcal
- Protein
- 27.1 g
- Kohlenhydrate
- 10.9 g
- Fett
- 5.1 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 1.2 g
- Ballaststoff
- 3.6 g
- Natrium
- 1767 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2 Std.
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 Min
Asian-style mussels
30 Min
Bun bo vien cha gio (meatballs and noodles with spring rolls)
1h 10min
Prawn and chicken laksa
40 Min
Xi hu niu rou geng (beef broth)
40 Min
Gado gado
1 Std.
Miso salmon broth
40 Min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1h 15min
Vietnamese mixed meat pho
1h 50min
Goi muc (squid salad)
45 Min
Curry laksa
45 Min