Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
- bułka tarta, do oprószenia formy
- 6 jajek
- 1 szczypta soli
- 100 g migdałów, blanszowanych
- 150 g cukru pudru, plus dodatkowa ilość do posypania ciasta
- 250 g twarogu, półtłustego, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżka mąki pszennej
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
oder 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- Nährwerte
- pro 1 kawałek
- Kalorien
- 685.3 kJ / 163.8 kcal
- Protein
- 5.5 g
- Kohlenhydrate
- 12.2 g
- Fett
- 10.7 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 4.3 g
- Ballaststoff
- 0.6 g
- Natrium
- 116.4 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Ciasto z serem ricotta
1h 20min
Ciasto frangipane
1h 45min
Sernik z ricotty z jabłkami
6 Std.
Markiza czekoladowa
2 Std. 25 Min
Ciasto migdałowe z Santiago
1h 30min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1 Std. 10 Min
Tarta czekoladowa
1h 50 min.
Ciasto jogurtowe z suszonymi śliwkami (bez cukru)
2h
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 godz. 40 min
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3h 20min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3 Std.
Sernik jogurtowy
8 godz.