
Geräte und Zubehör
Malted crème brûlée with salted caramel ice cream
Vorbereitung 20 Min
Gesamt 28 Std. 30 Min
6 portions
Zutaten
Caramel sauce
-
white sugar250 g
-
pouring (whipping) cream200 g
-
water30 g
-
lemon juice (see Tips)1 tsp
-
unsalted butter chilled and added into mixing bowl in 1 piece (approx. 6 x 4 x 1 cm)30 g
Salted caramel ice cream
-
milk500 g
-
pouring (whipping) cream150 g
-
white sugar25 g
-
egg yolks5
-
sea salt flakes1 tsp
Hazelnut praline
-
toasted hazelnuts without skins220 g
-
white sugar250 g
-
glucose syrup20 g
-
water1070 g
-
white vinegar50 g
Crème brûlée
-
pouring (whipping) cream600 g
-
vanilla pod seeds scraped and reserved1
-
malt extract50 g
-
caster sugar50 g
-
egg yolks7
-
water for baking
-
caster sugar for sprinkling
Nährwerte pro 1 portion
Kalorien
845.2 kcal /
3549.9 kJ
Protein
9.3 g
Fett
60.9 g
Kohlenhydrate
70.1 g
Ballaststoff
1.1 g
Gesättigte Fettsäuren
33.9 g
Natrium
199.9 mg
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in

Mark Southon
10 Rezepte
Australien und Neuseeland
Australien und Neuseeland