Caramelised leek and feta tart

Caramelised leek and feta tart

4.6 45 Bewertungen
Vorbereitung 15 Min
Gesamt 2 Std. 25 Min
8 portions

Zutaten

Pastry
  • unsalted butter to grease
  • plain flour plus extra to dust
    180 g
  • egg yolk
    1
  • chilled water
    30 g
Filling
  • oil
    20 g
  • leek white part only, cut into slices (1-2 cm)
    300 g
  • brown sugar
    20 g
  • white vinegar
    10 g
  • pouring (whipping) cream
    200 g
  • eggs
    3
  • sea salt to season
    1 - 2 pinches
  • ground black pepper to season
    1 - 2 pinches
  • Danish feta crumbled
    70 g
  • cherry tomatoes mixed, sliced as desired
    100 g
  • anchovy fillets (optional)
    8
  • fresh flat-leaf parsley leaves only, to garnish
  • mixed salad leaves to serve

Nährwerte pro 1 portion

Kalorien 378.4 kcal / 1589.2 kJ
Protein 9.5 g
Fett 28 g
Kohlenhydrate 22.1 g
Ballaststoff 2 g
Gesättigte Fettsäuren 15.7 g
Natrium 402.3 mg

Gefällt dir, was du siehst?

Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!

Registriere dich jetzt und erhalte ein kostenloses 30-Tage Abo. Tauche ein in die kulinarische die Welt von Cookidoo® - ohne jegliche Verpflichtung.

Kostenlos registrieren Weitere Informationen


Das könnte dir auch gefallen