Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 500 g wody, gorącej
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
oder 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 50 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 30 g cebuli
- 50 - 70 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 220 g ryżu do risotto, np. arborio lub carnaroli
- 100 g białego wina, wytrawnego
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g zielonego groszku, świeżego, bez łupin
- 30 g masła, pokrojonego na kawałki
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 1109 kJ / 265 kcal
- Protein
- 7.4 g
- Kohlenhydrate
- 32.6 g
- Fett
- 12.6 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Risotto szparagowe
20min
Risotto z groszkiem i miętą
40min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35min
Risotto z parmezanem
30min
Risotto z grzybami
1h 5min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30min
Risotto dyniowe z boczkiem
35min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Risotto z cukinią i serem feta
30min
Risotto z boczkiem i cukinią
40min
Risotto z cukinii
45min