Paris–Brest with praline cream
TM6

Paris–Brest with praline cream

4.7 (7 Bewertungen)

Zutaten

Custard

  • 400 g milk
  • 1 tbsp natural vanilla extract
  • 4 egg yolks
  • 40 g white sugar
  • 1 pinch sea salt
  • 50 g cornflour
  • 100 g unsalted butter, cut into pieces

Choux pastry

  • 70 g water
  • 70 g milk
  • 80 g unsalted butter, cut into pieces
  • 1 pinch sea salt
  • 2 tsp white sugar
  • 150 g plain flour
  • 4 eggs, 1 lightly beaten, to add to mix (if needed) and egg wash
  • 2 tbsp flaked almonds

Hazelnut praline paste

  • 220 g hazelnuts, without skin, toasted
  • 250 g white sugar
  • 20 g glucose syrup
  • 1070 g water
  • ¼ tsp bicarbonate of soda
  • 50 g white vinegar

Assembly

  • 100 g unsalted butter, softened, cut into pieces
  • icing sugar, to dust

Nährwerte
pro 1 portion
Kalorien
2170.7 kJ / 518.8 kcal
Protein
8.7 g
Kohlenhydrate
44.4 g
Fett
35.2 g
Gesättigte Fettsäuren
14.7 g
Ballaststoff
2.9 g
Natrium
97.5 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und erhalte Zugriff auf Tausende köstliche Rezepte für deinen Thermomix®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte