Krem z topinamburu z kindziukiem

Krem z topinamburu z kindziukiem

4.6 79 Bewertungen
Vorbereitung 25 Min
Gesamt 55 Min
4 porcje

Zutaten

  • cebuli pokrojonej na kawałki
    60 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • wody
    600 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • topinamburu obranego, pokrojonego na kawałki
    450 g
  • korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
    5 - 10 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kiełbasa typu kindziuk, pokrojona w cienkie plastry (ok. 60 g)

Nährwerte pro 1 porcję

Kalorien 180.2 kcal / 753.9 kJ
Protein 2.6 g
Fett 10.2 g
Kohlenhydrate 21.6 g
Ballaststoff 2.2 g
Gesättigte Fettsäuren 6.4 g
Natrium 303.7 mg

Gefällt dir, was du siehst?

Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!

Registriere dich jetzt und erhalte ein kostenloses 30-Tage Abo. Tauche ein in die kulinarische die Welt von Cookidoo® - ohne jegliche Verpflichtung.

Kostenlos registrieren Weitere Informationen


Das könnte dir auch gefallen